interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Az utazókat segíti a Google új eszköze: itt a Touring Bird!

Olvasási idő 2 perc
2018. 09. 10. hétfő
Természetesen mindenki megnézi az Eiffel-tornyot és a Buckingham-palotát Párizsban vagy Londonban járva, de aki valami olyat is kipróbálna, amiről lehet, hogy még a helyiek sem tudnak, nagyon fogja szeretni a Google új honlapját, a Touring Bird-öt.

Az Area 120 alkotásában, (ez a Google műhelye, ahonnan sokszor még kísérleti fázisban lévő termékek is kikerülnek) egyedi design-nal, könnyű kezelhetőséggel és testreszabási lehetőségekkel érkező eszköz sok mindent tud, amit hasonló témában tudni illik. Húsz nagyvárosról találunk összegyűjtött infókat: hozza a kötelező top kategóriás nevezetességeket és programokat, de olyan élményeket is kínál, melyekről alapesetben valószínűleg tudomást sem szereztünk volna. Például mi lenne, ha New Yorkban beülhetnél egy bírósági tárgyalásra, valódi ügyekkel és szereplőkkel? Ingyenes, tiszta CSI, és az egyetlen feltétel, hogy maradj csendben, és ne zavard a tárgyalást! Többek között ilyen különlegességeket segít megtalálni a Touring Bird, mely a Google saját bevallása alapján igazi nagyutazók (ha úgy tetszik, szakértők) gyűjteményéből készült.

 A "Local tips" menüpontot nézegetve igazi ínyencségekre bukkanhatunk

Ezen kívül lehetőségünk van valamelyest igényeinkre szabni a városnézést. Választhatunk listázást árkategóriák, lemondási feltételek, napszak és a programok becsült hossza alapján is, majd lehetőségünk van összevetni a kapott találatokat.

Persze nem ez a weboldal a leghasznosabb az eddig készültek közül, és a Google egyébként is indított már hasonló alkalmazást Google Trips néven, mely nem csak nevezetességeket és programokat ajánl, de Gmail fiókunkon keresztül a hotel és/vagy repjegy foglalásunkat is behúzza a rendszerbe. Így végül egy igazi kis útkönyvet kapunk testreszabva, melyben nemcsak minden fontos információt megtalálunk egy helyen (pl. foglalási szám, adatok stb.), de útitervet is szerkeszthetünk és menthetünk el magunknak.

A Touring Bird teljesen más célt szolgál (egyelőre), a későbbiekben több fejlesztést is ígérnek hozzá (például a városlista bővítését), de ha utazni szeretnél, mindenképpen megér egy csekkolást, nem csak az hangulatos design, de a helyi, “titkos” tippek miatt is. Nekünk nagyon bejött!

 

Forrás: Gadgets 360
Gabi írta Gabi