interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Hamarosan diktálhatunk a Messengernek? - új funkciót tesztel a Facebook

Olvasási idő 1 perc
2018. 10. 11. csütörtök
Több program rendelkezik már beszédfelismerő, hanganyagot szöveggé alakító lehetőséggel, és most úgy tűnik, hamarosan a Messenger is beáll a sorba.

Már belső tesztelésen van az M (virtual assistant) keretein belül futó projekt, mely bevezetése esetén sok szempontból leegyszerűsítheti a felhasználók életét: például vezetés, főzés közben nem lesz muszáj a telefonunkhoz nyúlkálni (bár az erősebbek eddig is kibírták valahogy), ha üzenni akarunk.

Ezen kívül például olyan nemzetek tagjai is örülhetnek majd a funkciónak, ahol a saját nyelvük használata írásban nem éppen a legegyszerűbb. Például, ha magyarként nem használsz mondjuk automatikus javítást a pötyögéshez, és egy igényesebb, ékezetekkel is ellátott szöveget írnál meg, nem biztos, hogy a időmenedzselés szempontjából a legegyszerűbb helyzetben vagy…

A Messenger kitüntetett figyelmet szentel annak, hogy megkülönböztesse magát az SMS, Snapchat vagy más egyéb üzenetküldő platformoktól. Támogatják a nem hagyományos kommunikációs formákat: GIF-ek, matricák és emojik minden mennyiségben rendelkezésre állnak, és már tesztelik a kiterjesztett valóság elvén működő matricákat is néhány felhasználóval.

Arról, hogy mikor indulhat el hivatalosan is az új szövegasszisztens, még nincs hír, de valószínűleg a Messenger egyik legjobban várt funkciója lesz az elkövetkező időkben.

 

Forrás: TechCrunch
Gabi írta Gabi