interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Jó zene megy a SoundCloud-on? Oszd meg Instagram Story-ban!

Olvasási idő 2 perc
info tipp 2018. 10. 24. szerda
Már SoundCloud dalokat, lejátszási listákat, podcastokat is megoszthatunk Instagram Story-ban, azaz ingyenesen köthetjük a világ orrára, hogy mit hallgatunk épp! (A Spotify is rendelkezik hasonló lehetőséggel, viszont az egy köztudottan fizetős platform.)

Zene megosztása gyakori a közösségi médiában, főként a fiatalabb korosztály körében. Eddig képernyőfotók segítségével, vagy a zene konkrét felvételével tehettük ezt meg az Instagram Story-ban.  Utóbbi igencsak retro verzió, bár igen hatékony mód, ne tagadjuk. :)

Mostantól van egy egyszerűbb, és sokkal elegánsabb lehetősége is a megosztásnak, ugyanis a SoundCloud összekötése az Instagrammal lehetőséget ad egy kattintható link használatára a történetünkben. Ezzel a Story-nkat megnyitók nemcsak egykedvűen nyugtázhatják, hogy mondjuk éppen Queen-t hallgatunk, hanem laza mozdulattal át is ugorhatnak a SoundCloud alkalmazásra, hogy együtt hallgassák velünk a Bohemian Rhapsody-t.

Kipróbálnád? Mutatjuk, mi a teendő:

  • Töltsd le a SoundCloud legfrissebb verzióját (egyúttal csekkold azt is, hogy a telefonod operációs rendszere friss-e).

  • Keress valami hangulathoz passzoló zenét. Mi az október végi, hirtelen jött őszi időhöz Rihanna klasszikusának kicsit turbósabb verzióját választottuk.

Zene kiválasztása a SoundCloud-ról

  • Ha elindult, koppints a három pontocskára, majd a “Share to Instagram Stories” lehetőségre.

Koppints a megfelelő ikonra az Instagram Story-ban való meogsztáshoz

  • A SoundCloud Story-d ezután megosztásra kész.

  • Amire érdemes még figyelni, hogy a kattintható link kicsit becsapós módon nem a behelyezett SoundCloud címkében van, hanem a Story legtetején találod.

SoundCloud kattintható link helye az Instagram Story-ban

A frissítés marketing szempontból is fontos, hiszen a SoundCloud nem csak egy egyszerű zenemegosztó, hanem proadcastok és minden ehhez kapcsolódó hanganyaggal ellátott fájlnak is otthona. Azok a cégek, ahol az ilyen jellegű tartalom releváns, most lehetőséget kapnak anyagaik megosztására egy újabb platformon is.

interword blog feliratkozás

 

Gabi írta Gabi