interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Megújulnak az Instagram profilok

Olvasási idő 2 perc
info tipp 2019. 05. 14. kedd
Apró, mégis látványos módosítás érkezett nemrégiben az Instagramra, a fejlesztők ugyanis itt-ott átrendezték a profilokat.

Fokozatosan át is áll mindenkinek az applikáció az új nézetre.

Az egyik legszembetűnőbb dolog az az, hogy mintha megtükrözték volna - a profilkép a másik oldalon szerepel, és nagyobb a név, cégnév betűmérete. A bio most már kinyitható, alap nézetben körülbelül a fele tartalom rejtett. 

Jól észrevehető változás még, hogy kevésbé van szem előtt a Követők száma. Az ezt jelző számláló lejjebb került a profil tetejéről, ami így kis mértékben van kihangsúlyozva - apróbb betűmérettel írva, ami szinte beleolvad a fejléc adatokba. Hasonló változást tett közzé nemrég a Twitter is az iPhone-okra és iPadekre kiadott alkalmazásában, mondván, hogy a fókusznak a beszélgetéseken kell lennie, nem pedig a számokon.
A Követem és az Üzenet gombok egymás mellé kerültek, az adott profil követőit megnézve pedig külön láthatjuk majd azokat, akik mindkettőnket követnek. 
Az új változatban eltűnik a felsorolás nézet is és csak rácsos nézetben tudjuk megtekinteni a profilokat. A posztokat számláló felirat eltűnt, a fotók elrendezésén viszont nem változtattak.
 
Aki üzleti profillal rendelkezik az Instagramon, annak a Kapcsolat/Contact gomb is külön, sokkal hangsúlyosabban szerepel az eddigieknél, ezzel elősegítve a kapcsolatfelvétel lehetőségét.
 
Mire ügyelj és mit ellenőrizz?

  • csekkold, hogy megfelelő-e a kategória besorolásod
  • ellenőrizd a bio tartalmát, ca. az első fele látszik alapértelmezettként - a többi rejtve
  • megfelelnek a kapcsolati adataid?
  • használd bátran a highlightokat
  • PRO tipp: használd bátran az IGTV videókat
Barbi írta Barbi