interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Jótékonykodj Facebookon!

Olvasási idő 3 perc
kezdő tipp 2019. 07. 05. péntek
Tudtad, hogy akár Te is létrehozhatsz saját magadnak, valaki másnak vagy egy számodra fontos ügynek adománygyűjtést? A Facebook már évekkel ezelőtt bevezette ezt a funkciót, azonban hazánkban nemrég kezdett el ismertté válni.

Bizonyára már Te is kaptál haszontalan, vagy olyan felesleges ajándékot szülinapodra, amikor azon gondolkodtál, hogy mennyivel hasznosabb dologra lehetett volna költeni azt a pénzt… Megnyugtatunk, nem vagy vele egyedül. Pontosan emiatt érkezett meg ez a lehetőség is nem sokkal később a fent említett funkción belül, mi szerint szülinapi ajándékként kérhetjük ismerőseinket, hogy az általunk kiválasztott szervezet munkáját támogassák. 
Ha kiválasztottuk az adománygyűjtést, a Facebook nem csak a születésnapunkat jelzi majd az ismerőseinknek, hanem azt is, hogy milyen ügyet támogatnánk. Sokan szeretünk jótékonykodni, és igazán nemes emberi tulajdonság a nagylelkűség, így ezek a gyűjtések nagy népszerűségnek örvendenek és egyre terjednek a magyarok körében is.

A születésnapi adománygyűjtés létrehozásakor az alábbi információkat fogják kérni tőled:

  • annak a nonprofit szervezetnek a nevét, amelynek a javára adományt szeretnél gyűjteni,
  • az általad összegyűjteni kívánt összeget,
  • az adománygyűjtés záró dátumát,
  • az adománygyűjtésed címét és leírását.


Fontos megjegyezni azonban, hogy ez a funkció csak bizonyos területeken használható. Ilyen adománygyűjtéseken csak olyan nonprofit szervezetek jelölhetők meg kedvezményezettként, amelyek számára már jóváhagyták az adománygyűjtések használatát a Facebookon.
Július például a műanyagböjt hónapja, amely arra buzdít, hogy szorítsuk vissza használatukat, amelyek az óceánok fő ellenségei. Az évente megtermelt 300 millió tonna műanyagnak egyes becslések szerint mintegy fele ilyen egyszer használatos műanyag, melyet hiába dobunk ki nagyon gyorsan a használat után, még évszázadokig fogja szennyezni a bolygót. A “The Ocean Cleanup” nevű szervezet azon fáradozik töretlenül, hogy az óceánokat megtisztítsa. Ismerőseim körében ez volt eddig a legnépszerűbb, viszont rajtuk kívül is számos szervezetet segíthettek, így érdemes átböngészni őket itt

 

Az én szülinapom augusztusban lesz. Már évek óta szívemen viselem a nemesügyek támogatását, így azt gondolom egy ilyen szülinapi adománygyűjtés lesz a következő lépés. Ha téged is felcsigázott a dolog, akkor itt tudsz gyűjtést létrehozni.

Tégy jót Te is! :)

interword blog feliartkozás

Barbi írta Barbi