interword

Frissül a Facebook csoportok adatvédelmi beállítása

Olvasási idő 2 perc
info tipp 2019. 08. 15. csütörtök
A Facebook bejelentette, hogy fokozatosan egyszerűsíti a csoportok besorolását a következő hetekben. A vállalat megszünteti a nyilvános, zárt és titkos csoportokat, helyettük azok egyszerűen nyilvános és privát kategóriákra tagozódnak ezentúl.

  • Az új alapértelmezés szerint a régi titkos csoportokból privátok lesznek és nem lesznek láthatók.
  • A csoport, amely régen zárt volt, most privát lesz és látható...
  • … a nyilvánosak továbbra is nyilvánosak maradnak és láthatók. 

Az új titkosítási modell sokkal érthetőbbnek ígérkezik a két új és világos opcióval: A nyilvános csoportokban bárki láthatja a tagokat és az ott közzétett tartalmat, míg a privát csoportokban csak a tagok láthatják a tagokat és a megosztott posztokat.

Az adminok a kezelőfelületet a Csoport beállításokban találják meg. A legutolsó infó szerint az adminok észlelik majd ezt a változást, majd a következő hetekben a csoporttagok is. Ami biztos, hogy a csoport tagjai értesítést kapnak, amikor az admin megváltoztatja a csoport fajtáját, tehát senki nem fog lemaradni a csoportfrissítésről. 

Több infóért katt ide!

Rebeka írta Rebeka