interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Így jelentsd a hamis információt tartalmazó posztokat Instagramon

Olvasási idő 2 perc
kezdő tipp 2019. 08. 27. kedd
Nem várat sokat magára a legújabb Insta funkció: bevezetésre kerül egy új lehetőség, mellyel a felhasználók jelenteni tudják a hamis információkat.

A vállalat egy közleményben jelentette be, hogy augusztus végére minden felhasználó számára elérhető lesz az újdonság.

"Misinformation is an issue I've personally spent a lot of time on. I'm proud that, starting today, people can let us know if they see posts on Instagram they believe may be false. There's still more to do to stop the spread of misinformation, more to come"

“A megtévesztés egy olyan kérdéskör számomra, amellyel rengeteget foglalkoztam. Büszke vagyok arra, hogy mától kezdve az emberek tudathatják velünk, ha úgy vélik, hamis információt tartalmazó poszttal találkoznak. Még sokmindent tehetünk a megtévesztések terjedése ellen, és fogunk is”

Forrás: @mosseri twitter

Mint a többi közösségi oldal, az Instagram is kapott a hamis infók terjesztéséből. Májusban a platform elkezdte tiltani azokat a hashtageket, amelyek a védőoltások biztonságosságáról terjesztettek álhíreket. 

A jelenlegi jelentési lehetőségek

A hamis tartalmakat a poszt jobb felső sarkában található 3 pontra kattintva jelenthetik a felhasználók az “inappropriate” (kifogásolható), azonbelül pedig a "False information" (hamis információ) lehetőséget használva. 

A jelentett posztokat ellenőrzésnek vetik alá. A vállalat úgy nyilatkozott, hogy nem fogja eltávolítani a hamis tartalmat a platformról, de a problémás posztok nem lesznek láthatók a keresésben, a hashtageknél és az explore-ban sem.

Szintén májusban, az oltásellenes hashtagek tiltása mellett a cég bevezette egy képfelismerő szoftver használatát, amely kiszűri azon képeket, amelyeket a Facebook már hasonló módon detektált. 

“Arra is használjuk ezt, hogy fejlesszük a mesterséges intelligenciát, mely képes lesz magától megtalálni a megtévesztő posztokat, anélkül, hogy azokat jelenteni kellene a felhasználóknak.” - nyilatkozta az Instagram. 

Használd tudatosan és felelősséggel a bejegyzés jelentéseket!

Forrás: CNN
Rebeka írta Rebeka