interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

A hét kreatív megoldása - Az Estée Lauder marketing költségvetése 75%-át influencerekre költi

Olvasási idő 2 perc
info tipp 2019. 08. 29. csütörtök
A nagy márkák dollármilliókat fektetnek bele - és többszörözik meg azokat -, sokan mégis megkérdőjelezik az influencer marketing relevanciáját, úgyhogy beszéljenek most inkább a számok:

Az Estée Lauder, mely közel 30 céget foglal magába - többek között a Clinique-et, La Mer-t és a Smashboxot - kizárólag Amerikában 900 millió dollárt költött influencer marketingre 2017-ben. 

A világ egyik legnagyobb kozmetikai márkája határozottan sikeresnek bizonyult a digitális marketing ezen területén, mert az utóbbi negyedévben 9%-kal nőttek az eladásaik, amelyek 14.86 milliárd dollár nettó bevételnél tetőztek. 

A titok abban rejlik, hogy a márkák felismerték, ha természetes környezetben helyezik el reklámként a termékeiket, a közösségi média felhasználók is szívesebben költenek azokra. Továbbá könnyebben adnak azon véleményvezérek értékeléseire, akiket régóta követnek, mert bíznak az értékítéletükben. Ez a tény kihat az olyan Instagram szupersztárokra, mint Kendall Jenner vagy Karlie Kloss, valamint megmozgatja a közelmúltban beindult micro influencer rétegeket is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Malnar (@majamalnar) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stephanie Abu-Sbeih (@stephsa) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kimberly Herlocker (@liv.for.glam) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kimberly Herlocker (@liv.for.glam) on

Mindent összevetve, megfontolandó a márkák számára az influencer marketing bevezetése, mert ezzel egy olyan leszűkített célcsoporthoz juthat el hatásosan a termékük vagy szolgáltatásuk, amely a tradicionális média eszközeivel nem sikerülne. 

Forrás: Adweek
Rebeka írta Rebeka