interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Az Instagram újabb lépése az online zaklatás elleni küzdelemben

Olvasási idő 2 perc
info tipp 2019. 12. 18. szerda
Az Instagram figyelmeztetni fogja a felhasználókat, mielőtt „potenciálisan sértő” képaláírást posztolnának.

December 16-tól a platform figyelmezteti a felhasználókat, ha “valószínűsíthetően sértő” szavakat tartalmaz a fotó vagy videó leírása, amelyet a képfolyamba akarnak feltölteni - jelentette be a vállalat. Ha az app mesterséges intelligenciája úgy érzékeli, hogy bizonyos személyekre bántó lehet a caption, egy értesítéssel figyelmeztet, hogy a leírás “hasonló olyanokhoz, amelyeket mások már jelentettek”. Majd felajánlja a felhasználónak, hogy szerkessze a leírást, azonban változtatás nélkül is posztolható.

Az újdonság a hasonló, júliusban bevezetett, szintén mesterséges intelligenciával működő funkcióra épül, amely a kommentek átgondolására irányult. A cég szerint ígéretes eredményeket tartogat az online bullying elleni harcban, ha a felhasználókat noszogatják a leírásaik újragondolására.

Ez az Instagram legfrissebb törekvése arra, hogy a platformot egy barátságosabb hellyé tegyék. Októberben kijött például a korlátozás funkció, amellyel láthatatlanul tilthatunk le nemkívánatos személyeket az üzenetküldés és kommentelés terén.
Az eddigi fejlesztésekkel szemben jelen esetben a felhasználóra van bízva, hogy észreveszik-e, ha átlépik az Instagram által megszabott határt. Nagy valószínűséggel nem fogja megállítani a bullykat, de talán gátat szabhat a meggondolatlan sértegetéseknek. 

A funkció néhány hónapon belül globálisan is kiterjesztésre kerül, jelenleg csak a “kiválasztott” országokban működik.

Instagram's progress on leading the fight against online bullying

Rebeka írta Rebeka