interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Marketingszótár - Mit jelent a HTTPS?

Olvasási idő 1 perc
info tipp 2020. 10. 30. péntek
Hallottál már a HTTPS-ről? Most megismerkedhetsz vele!

A HTTPS egy internetes kommunikációs protokoll, amely elősegíti az adatok bizalmas kezelését a felhasználó és a webhely között. A technológia lényege, hogy titkosítja a kommunikációt, így a hackerek nem férhetnek hozzá az adatokhoz.  Ha a böngészőben megnyitsz egy honlapot, az URL előtti ikon rögtön elárulja, hogy biztonságos (lakat ikon) vagy nem biztonságos (felkiáltójel ikon) oldalon jársz-e. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hallottál már a ????????????????????-ről? ???? Most megismerkedhetsz vele! ???? A ???????????????????? egy internetes kommunikációs protokoll, amely elősegíti az adatok bizalmas kezelését a felhasználó és a honlap között. ????️ A technológia lényege, hogy titkosítja a kommunikációt, így a hackerek nem férhetnek hozzá az adatokhoz. ???? Ha a böngészőben megnyitsz egy honlapot, az URL előtti ikon rögtön elárulja, hogy biztonságos (lakat ikon) vagy nem biztonságos (felkiáltójel ikon) oldalon jársz-e. ???? ❗ Miért jó a ???????????????????? oldal? ✔️ Biztonságosabb ✔️ Megőrzi a hivatkozási adatokat ✔️ Lehetővé teszi a modern protokollok használatát ✔️ Keresőbarát A ???????????????????? védelmi rétegei: ???? Titkosítás: Az adatok nem “lehallgathatók” a böngészés során. ???? Hitelesítés: Igazolja, hogy a felhasználó a honlappal kommunikál. ???? Integritás: Az információkat nem lehet módosítani átvitel közben. ???? Ahhoz, hogy biztonságos honlapod legyen be kell szerezned egy SSL tanúsítványt, amely hitelesíti oldalad és elősegíti az információk titkosítását. Ha még nem rendelkezel ilyen “igazolvánnyal”, érdemes felkeresni tárhelyszolgáltatódat. ???? ???? Tipp: Ha olyan honlappal rendelkezel, ahol a felhasználóknak személyes adatokat kell megadnia (pl. regisztráció, fizetési adatok) akkor a https egy “kötelező” elem. ???? ???? ???? ???? ????????????????????????, ???????????????????????????????????????????????????????? ➡️ @interword.hu #interword #marketing #marketingügynökség #onlinemarketing #közösségimédia #digitálismarketing #magyarmarketing #https #ssl #honlap #honlapkészítés #marketingtipp #vállalkozastipp #vallakozasfejlesztes #vallalkozastippek #webdesign

A post shared by Interword Web & Social (@interword.hu) on

Miért jó a HTTPS oldal?
  • Biztonságosabb
  • Megőrzi a hivatkozási adatokat
  • Lehetővé teszi a modern protokollok használatát
  • Keresőbarát
A HTTPS védelmi rétegei:
  • Titkosítás: Az adatok nem “lehallgathatók” a böngészés során.
  • Hitelesítés: Igazolja, hogy a felhasználó a honlappal kommunikál.
  • Integritás: Az információkat nem lehet módosítani átvitel közben.

Ahhoz, hogy biztonságos honlapod legyen be kell szerezned egy SSL tanúsítványt, amely hitelesíti oldalad és elősegíti az információk titkosítását. Ha még nem rendelkezel ilyen “igazolvánnyal”, érdemes felkeresni tárhelyszolgáltatódat.

Tipp: Ha olyan honlappal rendelkezel, ahol a felhasználóknak személyes adatokat kell megadnia (pl. regisztráció, fizetési adatok) akkor a https egy “kötelező” elem.

K.Fanni írta K.Fanni