interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Búcsút mondhatunk az Instagram posztok storys megosztásának?

Olvasási idő 2 perc
info tipp 2021. 02. 02. kedd
Míg a közösségi médiában inkább a lehetőségek tárházának bővítéséhez vagyunk hozzászokva, éppen az ellenkezőjével rukkolt elő az Instagram!

Mint ahogy megtudhattuk Matt Navarra, social media szakértő tweet-jéből, hamarosan kivezetésre kerül a kis papírrepülő ikon, aminek segítségével eddig könnyedén meg lehetett osztani az Instagram posztokat story formájában. Az indoklás szerint a felhasználók kevesebb feed posztot szeretnének látni a történetek között, ezért teszt jelleggel néhány profil esetében teljesen megszűnt a poszt megosztás lehetősége.

Továbbá a fejlesztők azzal érvelnek, hogy sem a felhasználói élménynek, sem az elköteleződésnek nem tesz jót, amennyiben egy profil túl sok alkalommal használja ezt a share funkciót. A változatos tartalmak készítése tehát egyaránt hasznos a követők és a posztoló fél számára, így a funkció kivezetése akár pozitív indikátorként is szolgálhat bizonyos esetekben.

Érdekesség, hogy ezzel egyidejűleg dolgoznak az Instagram fejlesztői azon, hogy a jövőben tweet-eket és IGTV előnézetet is meg tudjanak osztani a felhasználók az IG storykban.

Záró gondolat

A felhasználói visszajelzéseket érdemes figyelembe venni! Ha a teszt funkció végeztével mégsem szűnik meg a poszt megosztás IG storyban, akkor is érdemes átgondolni, hogy megéri-e ilyen típusú tartalmakat készíteni követőink számára!

 

Viki írta Viki