interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Az Instagram lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy eldöntsék, el akarják-e rejteni a like-ok számát

Olvasási idő 1 perc
info tipp 2021. 04. 17. szombat
Hamarosan új funkciót köszönthetünk az Instagramon, bár egyes régiókban már 2018. júliusa óta tesztelik a posztok lájk számának elrejtési lehetőségét, de a pandémia félbeszakította a fejlesztést.
2020. januárjában Alessandro Paluzzi, alkalmazás kutató, az Instagram háttérkódját böngészve, rábukkant, hogy lehetőség lesz a lájkok számának elrejtésére a régi és az új posztoknál is, továbbá el lehet majd rejteni más felhasználók posztjain is.

Erről meg is osztott egy screenshot-ot:

 

Tavaly elindult újból a tesztelés egy kisebb csoportnál, amiben arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire kedvelik ezt a funkciót és, hogy megmarad-e a posztolási kedvük, annak ellenére, hogy nem látják a lájkok számát. Egyesek kifejezetten kedvelték a funkciót, míg mások nem, mert számukra a lájkok száma egy visszacsatolás a tartalom sikerességéről. Mondanunk sem kell, hogy a társadalmi nyomásnak köszönhetően mindenki törekszik a lájkok és a követők számának a növelésére.

2021. márciusában akaratlanul élessé vált ez a funkció egyes felhasználóknál. Az Instagram rövidesen regált, hogy hiba történt és nemsokára javítják a problémát, ezzel megnyugtatva a pánikoló embereket. Nem sokra rá Adam Mosseri, az Instagram vezetője is megerősítette, hogy hiba csúszott a rendszerbe. Kárpótlásképp elmondta, hogy valóban folyik még a tesztelés, mert keresik a megoldást arra, hogy a felhasználók eldönthessék, hogy szeretnének e élni a funkcióval.

 

A legfrissebb tweetben hivatalosan megerősítették, hogy ez a funkció elérhető lesz minden felhasználó számára, egyelőre csak egyes területeken, de ez idővel kiterjed. Ráadásul ugyanúgy fog kinézni, mint a Facebookon.

Forrás: www.later.com

Záró gondolat 

Hamarosan lehetőségünk lesz elrejteni a lájkok számát saját és más felhasználók posztjain is. Érdemes átgondolnod, hogy Neked mennyire fontos a lájkok száma, de biztosan tudod, hogy kiváló teljesítménymutató és megmutatja a posztok sikerességét.

Források:

Instagram's Test of Removing Like Counts is Being Expanded to More Regions

Laura írta Laura