interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Ismerd meg Te is az Instagram kereső algoritmusát!

Olvasási idő 3 perc
kezdő tipp 2021. 09. 24. péntek
Amikor az Instagram keresőjébe beírsz egy kifejezést, a keresőnek profilok és bejegyzések milliói közül kell számodra érdekes és értékes tartalmat listáznia. Most eláruljuk Neked, hogy mikor, mit, milyen okból láthatsz a keresési találatok között.

A kereső a felfedezések és az inspirációk helye, legyen szó vacsora receptekről, úti célokról vagy outfit ötletekről. Blogunkból nemcsak azt fogod megtudni, hogyan kereshetsz hatékonyan, hanem azt is, hogyan tűnhetsz fel a találatok között.

Azért, hogy az Instagram keresője számodra értékes tartalmat dobjon, a következő jeleket veszi figyelembe: 

Szöveg: A szöveg vagy kulcsszó, amit a keresőbe beírsz az Instagram számára az első és legfontosabb jel, amelyet a keresési találatok listázásánál figyelembe vesz. A találatokat először a releváns felhasználónevekkel, profil leírásokkal, képaláírásokkal, hashtagekkel és a helyekkel próbálja egyeztetni. 

Aktivitás: Ez alatt az általad követett profilokat, a megtekintett bejegyzéseket érti, illetve azt, hogy az elmúlt időben milyen módon kerültél kapcsolatba más Instagram fiókokkal. A kereső először általában olyan profilokat, hashtageket dob fel, amelyeket követsz vagy gyakran látogatsz.

Elköteleződés: Mikor rengeteg potenciális keresési találattal van dolga az algoritmusnak, akkor az Instagram az elköteleződést is figyelembe veszi. Ezalatt a bejegyzésre, profilra való kattintások számát, valamint a likeok, megosztások, profil, hashtag és helyek követésének számát értjük.

Válassz releváns felhasználónevet és profilnevet.

Használj benne olyan kulcsszót, amely kötődik hozzád és tartalmaidhoz. Így egyrészt jó eséllyel mutatkozhatsz a találati listában, másrészt pedig potenciális követőid könnyen megjegyzik és rád találnak a keresőben. 

Tartalmazzon a profilod releváns leírást, kulcsszavakat és helymegjelölést. 

Bizonyosodj meg arról, hogy ami a bio-ban látható, az leírja azt, hogy te ki vagy és miről szól a profilod. Ha a céged számára fontos, hogy hol vagy megtalálható, akkor jelöld meg a helyet is a bio-ban, így a környékeden lévők keresésében nagyobb eséllyel feltűnsz. 

Használj a képaláírásokban profilodhoz illő kulcsszavakat és hashtageket

Lehet nem is sejtetted, de a képaláírásoknak is hatással vannak a keresés eredményére, ezért ezeket sem érdemes figyelmen kívül hagyni. 

Az Instagram támogatja a biztonságos keresést

Az Instagram keresője nem listáz ki neked olyan tartalmakat, amely az ajánlások elveit megsértheti. Azok a profilok, amelyek spameket vagy sértő tartalmakat gyártanak, hátrébb vannak sorolva a keresési találatok között és ahhoz, hogy megtaláld őket, a teljes felhasználónevüket ismerned kell. Ezen kívül az érzékeny témájú kereséseket is szűri az Instagram annak érdekében, hogy biztosan ne dobjon fel Neked káros tartalmakat. Azok a felhasználói profilok, hashtagek, bejegyzések, amelyek sértik a közösségi irányelveket automatikusan eltávolításra kerülnek az Instagramról. 

Zárógondolat

Az Instagram hamarosan újításokat tervez bemutatni, amelyeknek célja, hogy még hatékonyabban tudj keresni és még inspirálóbb tartalmakra bukkanj. Addig pedig használd ki a jelenlegi kereső előnyeit és ragadd meg a profilod lehetőségeit, hogy Te is minél jobb helyen feltűnj a találati listákon!

Forrás: Breaking Down How Instagram Search WorksHow Instagram Ranks Search Results

Sz.Fanni írta Sz.Fanni