interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Marketingszótár - Mit jelent a Backlink?

Olvasási idő 1 perc
info tipp 2021. 10. 01. péntek
Az Off-Page SEO egyik legfontosabb elemei a backlinkek. És hogy mit takar pontosan ez a kifejezés? E heti marketingszótár blogunkból megtudhatod!

A backlinkek, azaz külsős linkek olyan hivatkozások, melyek a honlapon kívülről érkeznek. Tehát egy másik webhely tartalmába beágyazott link, ami a mi honlapunkon található tartalomra mutat.


A backlinkek egyrészt a forgalom tereléshez, másrészt a keresőmotorok támogatásához járulnak hozzá. Amennyiben releváns, minőségi oldalról érkezik a linkelés, az algoritmus hasznos tartalomnak érzékeli azt, így a rangsorolásnál is előkelőbb helyet kaphat. Tehát minél több, megbízható helyről érkező backlinket szerzel, annál jobb találati helyre ugrik a honlapod!

A kulcsszó ebben az esetben a megbízhatóság! Ugyanis a Google - és más keresők - hátrasorolással és akár tiltással is büntethetik azt a honlapot, ahol a csalás gyanúja merül fel. Az algoritmus szemében egy biztonságosnak titulált és jó webhelyadatokkal rendelkező honlapról érkező hivatkozás legalább 10x annyit ér, mint a kevésbé releváns, ritkán látogatott webhelyekről érkezők.

Mitől lesz értékes egy backlink?

  • Magas Domain Authority számmal rendelkezik
  • A hivatkozó és a hivatkozott oldal tematikája hasonló
  • Ne csak egy kulcsszó legyen a horgonyszöveg
  • Tartalmazzon “árulkodó” szót vagy kifejezést az anchor text
  • Legalább 1000-1500 szót tartalmazzon a linket tartalmazó szöveg

A linképítésnek tehát egy bonyolultabb, sok tényezős pillére a backlink. Ha kíváncsi vagy, honnan és hányszor érkezett külső hivatkozás a honlapodra, tekintsd meg a Google Search Console “Linkek” menüpontját!

Viki írta Viki