interword

Szabályos Facebook nyereményjátékok? Igen!

Olvasási idő 2 perc
2017. 09. 18. hétfő
Közeleg a karácsonyi időszak, ami egyben a Facebook nyereményjátékok időszaka is. Te is szívesen indítasz játékokat a legnépszerűbb közösségi oldalon? Szuper! És azt is tudod, hogy milyen szabályoknak kell megfelelnie egy Facebook nyereményjátéknak?
Nyereményjáték

Nézzük csak!
➟ Mindenekelőtt meg kell írnod a játékszabályzatot, melyben pontosan szerepelnie kell, hogy mikor kezdődik a játék, valamint, hogy meddig tart, kik vehetnek benne részt, és nekik mit kell tenniük a nyerésért. De meg kell határozni a sorsolás és a nyeremény átadásának menetét is, valamint fel kell tüntetned, hogy a Facebooknak semmi köze a nyereményjátékhoz.

➟ A nyereményjátékot be kell jelentened a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, és adatkezelési nyilvántartási számot kell igényelned, amit a játékszabályzatban is fel kell tüntetned, kitérve az adatvédelemre.

➟ A játékban való részvételnek nem lehet feltétele az adott poszt megosztása vagy az oldal kedvelése, ugyanis ilyen esetekben nem tudod levezényelni a sorsolást, hiszen nem láthatod a játék összes résztvevőjét - az adatvédelmi beállítások miatt ugyebár.

➟ Akkor mit lehet kérni a játékosoktól? Lehet az adott bejegyzés kedvelésére és/vagy az adott poszt kommentelésére buzdítani a felhasználókat.

➟ De! Nem kérheted őket, hogy kommentbe betageljenek egy másik felhasználót. Például: Írd be kommentben annak a nevét, akivel szeretnél elmenni a koncertre! - Hiszen így a megjelölt személy az engedélye nélkül szerepel, ami ellenkezik az adatvédelmi irányelvekkel, ugyanis a személyes idővonalak és ismerősi kapcsolatok nem használhatók promóciók végzésére - írja a Facebook szabályzata.

➟ Ha mindenképp kommentes játékot szeretnél, tegyél fel egy kérdést a termékeddel vagy az adott nyereménnyel kapcsolatban és a helyes választ adók között tudsz sorsolni!

➟ Most, hogy sikeresen lezajlott a játék, jöhet a nyertes kiválasztása! Ne ijedj meg, ehhez már vannak szuper eszközök, melyek segítenek neked a szabályos sorsolás lebonyolításában! Ilyen például a www.FacebookNyertes.com vagy a www.fanpagekarma.com/facebook-promotion.

Tudjuk, hogy most azon gondolkodsz, mi történik akkor, ha ezeket a szabályokat nem tartod be. Lehet, hogy semmi egetrengető, de nagy az esélye, hogy:
➟ törlik a játékot tartalmazó posztodat,
➟ letiltják az oldaladat (ez lehet 24 órás, de akár hosszabb idejű letiltás is)
és/vagy
➟ visszavonják hozzáférésedet a Facebookhoz.

Ezért mi arra buzdítunk téged is, hogy csak szabályos nyereményjátékokat indíts, mert lehet, hogy sem az első, sem a második, de még az ötödik szabálytalan játékod sem sodor bajba, és rengeteg kedvelőt gyűjtesz az oldaladon, viszont, ha később csap le rád a Facebook, sokkal nagyobb kár érhet!

Ha pedig elakadsz, kérdésed van vagy szeretnéd, ha segítenénk egy szuper és szabályos nyereményjátékot elindítani, keress minket bátran!

Zsófi írta Zsófi