interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Made by Google 2018 - avagy hogy látja a keresőóriás a jövőt

Olvasási idő 2 perc
2018. 10. 16. kedd
2018. október 9-én mutatkoztak be hivatalosan a 20. születésnapját ünneplő Google legújabb csúcstelefonjai New Yorkban.

Bár nagy meglepetésre nem számíthattunk, hiszen nagyjából minden kiszivárgott már az idei "Nagy Bejelentés" előtt, mégis vártuk az eseményt. Hátha.

MESTERSÉGES INTELLIGENCIA + SZOFTVER + HARDVER = ?
Vezette fel a sajtópartit Rick Osterloh, a Google hardveres részlegének nagyfőnöke, aki szerint ez a három dolog az, amihez a világon a legmagasabb szinten csak a Google ért.
És mi kerül az egyenlőségjel mögé? 
SZEMÉLYRE SZABHATÓSÁG + BIZTONSÁG + DIGITÁLIS JÓLÉT. 
Lefordítva: a felhasználó maga kontrollálja eszközeit és nem fordítva.
 

Az esemény sztárjai kétségkívül a Google Pixel 3 és Pixel 3 XL telefonok voltak, melyek a digitális asszisztensükkel, valamint kamerájukkal (3 is van: dupla hátlapi + egy előlapi) próbálják elcsábítani a felhasználókat. Nem beszélve az AR-üzemmódról, amiben farokcsóváló 3D-s kutyusokkal dobhatjuk fel az unalmas valóságot.
November 2-től elérhetőek Európában is.

Az okostelefonok mellett lerántották a leplet a Google Pixel Slate-ről is, mely egy leválasztható billentyűzetes, Chrome OS alapú tablet.

A harmadik bemutatott újdonság pedig a Google Home Hub, a Google új okoshangszórója - kijelzővel. Ez az eszköz bármire képes: szülői felügyelet biztosítása, YouTube-videó lejátszás, időjárás-jelentés, receptek, útvonalak keresése, vagy akár a naptárkezelés. És (!) egy helyről kezeli az okosotthon eszközeit (világítás, fűtés, zárak, kávéfőző, stb.) is. Egy dologra viszont nem képes: videóhívások lebonylítására. Bér két mikrofon is található rajta, kamera azonban - állítólag a magánszféra védelme érdekében - nincs. Így viszont a hálószobában is nyugodtan ott lehet hagyni. Október 22-től Európában is beszerezhetjük.

Hogy ez a néhány újdonság mi mindenre lesz elég, nem tudni, mindenesetre a Google ismét megpróbálta túlszárnyalni az Apple-t. 

Forrás: Google Blog
Zsófi írta Zsófi