interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Ismét egy Facebook-újítás, amivel tovább növelheted a júzerélményt

Olvasási idő 2 perc
2018. 10. 30. kedd
A Facebook újabb módot talált arra, hogy köszönetet mondhass rajongóid számára.

Amint arról már beszámoltunk, a Facebook megszüntette csillagos értékelési rendszerét, és véleménynyilvánítás címén a felhasználóknak már csak azt kell eldönteniük, hogy ajánlják vagy nem ajánlják az adott márkát mások számára.

(Ha az oldalon korábban már szerepelt vélemény, az ajánlások lapfület a rendszer automatikusan beállította a frissítés során. Ha nem rendelkeztél ilyen lapfüllel, így állíthatod be.)

Most ez az új funkció is kiegészült: ha egy felhasználó ajánlást ír Facebook oldalunknak, beállíthatunk egy automatikus köszönő üzenetet. Ez az üzenet pedig az ajánlás típusától függően más-más szövegezésű lehet, ráadásul honlapunkra vagy chatbotunkra is irányíthatjuk vele az ajánlót.

Mivel ez a funkció fejlesztés alatt áll, előfordulhat, hogy még nem tudod beállítani, vagy néhányan nem kapják még meg az üzeneteket. 

A funkció beállítása egyébként rendkívül egyszerű:

  • Koppints a Bejövő üzenetek (inbox) fülre.
  • Koppints a bal alsó sarokban található Automatikus válaszok menüpontra, ahol megjelenik a Page Recommended (Ajánlott oldal) / Page Not Recommended (Nem ajánlott oldal) opció.
  • Engedélyezd, majd add meg az egyedi válaszodat (képet, videót is csatolhatsz), melyben egyedi linkekre mutató gombokat is elhelyezhetsz.
  • Akár időzítheted is, hogy mikor küldje el a Facebook a beállított köszönetedet, visszajelzésedet.
  • Mentsd el a változtatásokat és már kész is.

Arra buzdítunk, hogy amint megjelenik nálad is ez a lehetőség, állítsd be a testreszabott köszönő/válaszüzenetedet, ezzel is növelve a júzerélményt!

Ne feledd, a pozitív üzenet pozitív reakciót vált ki! 

Zsófi írta Zsófi