interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

5 szuper GIF-es oldal, amit ismerned kell!

Olvasási idő 3 perc
info tipp 2020. 07. 02. csütörtök
A virtuális világban sok ember számára nehézkesebb aktuális érzelmeinek kifejezése. A GIF-ek manapság a felhasználók által széles körben elfogadott, gyakran használt kommunikációs elemek. Egy jól kiválasztott GIF találóan fel tudja dobni beszélgetéseidet és online megjelenésedet is. Sőt, egy megfelelő szituációban és pillanatban alkalmazva többet mond ezer szónál. A GIF-ek nem csak akkor segíthetnek közvetíteni érzéseidet, amikor barátaiddal csevegsz! Használd őket bátran online kommunikációd során is!

Hol használhatod a GIF-eket?

Számos felületen turbózhatod fel mondanivalód GIF-ekkel, mutatunk néhány példát!

1. Facebook
Használhatod bejegyzéseidnél, kommentjeidnél vagy akár privát üzeneteidnél is. 
Valamint feldobhatod Storyjaidat is pillanatok alatt! Kövesd a lépéseket!
  • Hozz létre egy történetet!
  • Miután készítettél egy fényképet, vagy választottál filmtekercsedről koppints a jobb felső sarokban található “Matricák” feliratra!
  • Ezután válaszd ki a középen található “GIF-ek” feliratot és keresgélj a mozgóképek között!
2. Instagram

Az Instagram esetében hasonló a helyzet, mint a Facebooknál. Lehetőséged van például GIF-ek elhelyezésére Storyjaidon, ezenfelül válaszolhatsz is GIF-ekkel mások storyjára. Erről bővebben korábbi blog bejegyzésünkben olvashatsz.

3. Blog
Ha saját bloggal rendelkezel, könnyen színesebbé varázsolhatod tartalmadat egy-egy releváns GIF beágyazásával. Persze, nem kell túlzásokba esni!
 

Honnan gyűjthetsz szuper GIF-eket?

A GIF-ek népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy rengeteg honlapot találhatsz, melyről összegyűjtheted kedvelt mozgóképeid. Azonban nem mindegyik oldalon fedezhetsz fel jó minőségű, érdekes és releváns GIF-eket. Készítettünk egy honlap listát, amely segítségével Te is rábukkanhatsz kedvenceidre!

GIPHY

A GIPHY kétségtelenül a GIF-es oldalak uralkodójának tekinthető. Gondolnád, hogy naponta 500 millió ember keresi fel a honlapot? Kezdőként mindenképp érdemes felfedezned ezt az oldalt, pillanatok alatt megoszthatod a kiválasztott GIF-ed közösségi média platformodon vagy szuper könnyen beágyazhatod ezeket blogjaidba is!
  • Írj be egy kulcsszót az oldal tetején található keresőmezőbe!
  • Válaszd ki a számodra megfelelő GIF-et és koppints rá!
  • Végül a kép mellett, jobb oldalon döntsd el mit szeretnél tenni: másolni a linket (“Copy link”) vagy beágyazni (“Embed”)!
 

TENOR

A GIPHY egyik nagy versenytársa a TENOR, nem meglepő módon a két oldal nagyban hasonlít egymásra.  Ezt a honlapot akkor érdemes használnod, ha szuper konkrét GIF-eket keresel. Nagy előnye, hogy ha beírsz egy kulcsszót a keresőmezőbe, akkor rögtön számos ajánlást találsz kapcsolódó kulcsszavakhoz, akárcsak a Google-ban. A TENOR onnan is ismerős lehet, hogy kifejlesztette a GIF Keyboard applikációt, amelyet iOS és Android rendszerű okostelefonról is elérhetsz.

REDDIT

A Reddit felépítése kicsit eltér a többi GIF-es oldalétól. A GIF-ek különböző ún. “subreddit-ekbe”, vagyis részhalmazokba találhatók meg, melyekhez regisztrálás után csatlakozhatsz. A közösség tagjaként feltölthetsz saját GIF-eket, lehetőséged van mások tartalmainak kommentelésére, sőt szavazni is tudsz kedvenceidre

IMgur

Az IMgur nagy előnye, hogy részletes keresésre is lehetőséget kínál (“advanced search”), így könnyen leszűkítheted keresésedet. Megadhatsz pontos kifejezéseket, vagy akár kizárhatsz bizonyos szavakat a keresésből. Ráadásul a GIF méretét és file típusát is meghatározhatod. Jól hangzik, nem?

Gfycat

A Gfycat-en a GIF-ektől kezdve, a rövid videókon át, egészen a mémekig mindenből válogathatsz. Számos előre meghatározott kategóriából szemezgethetsz, legyen az a hírességek vagy a videójátékok témája. A Gfycat sikere a jó minőségű képekben rejlik.

Záró gondolat 

A GIF-ekkel kétségtelenül megtörheted szövegeid egyhangúságát és egy kis lendületet is vihetsz kommunikációdba. Keresgélj kitartóan a GIF-ek között és ne félj használni őket!

Források:
K.Fanni írta K.Fanni