interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Itt a Reels, az Instagram TikTok klónja

Olvasási idő 1 perc
info tipp 2020. 08. 10. hétfő
Az Insta új funkciója a Reels, amely meglehetősen hasonlít a TikTok-ra - több, mint 50 országban lesz elérhető a következő hetekben. Először 2019 végén tesztelék brazil felhasználók, majd Németországra és Franciaországra terjesztették ki.

Reels vs. TikTok

Ahogy említettük, a Reels hasonló lehetőségeket kínál, mint a TikTok. Az Instázók ugyanúgy legfeljebb 15  másodperces videókat hozhatnak létre, zenéket adhatnak felvételeikhez, gyorsíthatják vagy éppen lassíthatják is azokat, hasonlóan a nagy versenytárshoz. Ami a közzétételt illeti, a rövidke videók megoszthatók a feedben, storyban, valamint a "Felfedezés" ("Explore") menüpont alatt található külön fülbe is bekerülhetsz. Utóbbi csak akkor vonatkozik Rád, ha nem privát fiókkal rendelkezel.

A videók létrehozásához nincs más dolgod, mint megnyitni az Instagram kamerádat, és rákoppintani a “Story” melletti “Reels” feliratra! Ezután válogathatsz a felvételedet felturbózó eszközök közül, például az AR effektek és a sebesség meghatározása közül. Ráadásul időzítő bekapcsolására is lehetőséged van, ha “kéz nélkül” szeretnél videózni. Jól hangzik, nem? Ami a zenét illeti, ha nem privát fiókkal rendelkezel és egyedi audiot használsz a felvételkedhez (tehát nem az “Insta zenetárból” választasz), akkor azt mások is szabadon felhasználhatják.

forrás: Search Engine Journal

Az újdonság nagy előnye, hogy közvetlen elérhető a már meglévő Insta profilokból. A felhasználóknak csak frissíteni kell az appot. A fejlesztők várakozása szerint, ez pedig még több Instagramon eltöltött időhöz vezethet, amely fokozhatja a márkák hirdetések iránti érdeklődését. A várható sikerhez az is hozzájárulhat, hogy az utóbbi hetekben elég sok botrány és bizonytalanság merült fel a TikTok körül.

Záró gondolat

Hamarosan kiderül a Reels mennyire lesz kedvelt a felhasználók körében. Vajon ez a funkció is olyan népszerű lesz, mint a Story? Magyarországon sajnos nem elérhető az újdonság, de mi már várjuk, és Te?

Források:
K.Fanni írta K.Fanni