interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Az Instagram megkönnyíti a régi storyk böngészését és új, zaklatás ellenes funkció is érkezett

Olvasási idő 2 perc
info tipp 2020. 10. 09. péntek
Az Instagram október 6-án, fennállásának 10. évfordulóján jelentett be két új funkciót, amelyek megint nagy várakozásra adnak okot a felhasználók körében. Ha gyakran használod a Stories funkciót, biztosan Te is örülni fogsz a mostani újdonságnak!

Nagy hátrány volt eddig az Instagram storyknál, hogy igen körülményesen lehetett csak visszanézni a korábban megosztott tartalmakat. A napokban bevezetett újdonság, a Stories Map most erre nyújt teljes körű megoldást!

További örömhír az is, hogy egészen 2017-ig tekerheted vissza az időt, ráadásul ha a történeteidben használtál helyszínmegjelölést, még a térképen is elhelyezi Neked azokat.

Igazi felüdülés, főleg a mostani, utazásokban hiányos időszakban!

És hogy ne magányosan nosztalgiázz, az alapvetően privát használatra fejlesztett Stories Map-ből újra meg is oszthatod ezeket a 24 órás tartalmakat a profilodon vagy a story feed-edben!

Forrás: @interword

A másik nagy bejelentés egy zaklatás ellenes funkció bevezetése volt. A tesztverzió lefuttatása után azok a kommentek, amelyek nagyon hasonlítanak más, sokszor jelentett hozzászólásokra, automatikusan elrejtésre kerülnek. A végleges törlés egyelőre nincs tervben, így a “View Hidden Comments” gombra koppintva ezek is olvashatóak maradnak.

 

 

Az elrejtést követően az Instagram figyelmeztetéseket küld azoknak a felhasználóknak, akik gyakran posztolnak offenzív tartalmú kommenteket. Az alkalmazás célja pedig hosszú távon az, hogy rávegyék a usereket a tudatosan megválogatott szavak és kifejezések használatára, valamint a barátságosabb kommunikációra.

Záró gondolat

Szerintünk kifejezetten hasznos fejlesztéseket érkeztek, amelyek minden esetben a felhasználók érdekeit szolgálják. Te mit gondolsz az újdonságokról?

Boldog születésnapot Instagram!

Viki írta Viki