Egyre türelmetlenebbül várja minden vendéglátós és persze vendég az éttermek, kávézók újranyitását.
Korábban már hangsúlyoztuk, hogy mennyire fontos most is aktívnak maradni a közösségi oldalakon. Hosszú, eseménytelen hónapok után előfordulhat, hogy elfogytak az ötletek, végéhez közeleg a kreativitás és kitartás.
Hoztunk néhány tippet, hogy miről posztolj!
Amennyiben elérhető nálad az elviteles vagy kiszállításos rendelés, fontos, hogy erről rendszeresen tájékoztasd közönséged. Minden bizonnyal vannak elkészült ételek, kávék - fotózd le ezeket és mehet is sztoriba, bejegyzésbe! Ne hagyd, hogy megfeledkezzenek rólad a követők!
Milyen módon lehet tőled rendelni? Felkapottak lettek a telefonos applikációk, ha ott is elérhető vagy, reklámozd ezt is!
Buzdítsd arra a vendégeid, hogy készítsenek képet az elviteles termékekről. Amint séta közben iszogatnak, vagy az autóban / otthon étterem hangulatot teremtenek. Ezt egy aranyos körítéssel érdemes megosztani! (használják a hashtagedet, vagy jelöljenek meg a posztban)
Állj ki jeles események mellett, vagy posztolj világnapokról, ünnepekről! Jó téma például a felemás zoknis nap, gyermeknap, bolondok napja. Pincéreitek, szakácsaitok akár otthonról is elkészíthetik a képet.
Betekintés a kulisszák mögé. Jelen esetben lehet ez egy:
Új étlap készítéséről szóló poszt.
Apróbb felújítások, hogy nálatok most is folyik a munka.
Felszolgálók, ahogy maszkban főzik az elviteles kávét.
Szakács, ahogy az otthoni konyhájában főz a családnak, az étterem helyett. (“Alig várja, hogy nektek is újra készíthesse a finomságokat”)
Recepteket is posztolhatsz! Természetesen a nagymama féltve őrzött családi titkait ne add ki! :)
Nosztalgiázó képeket az előző évről, amiket tavaly nem osztottál meg. Ilyen lehet egy rendezvény pillanatképe, egy teli terasz.
Használd Instagramon az "Emlékek" funkciót. Ennek segítségével régi bejegyzéseid oszthatod meg sztoriban.
Bátran mondd el, hogy hogyan élsz túl. Tagadhatatlan, hogy az elmúlt hónapok kemények voltak a tulajdonosoknak és a személyzetnek egyaránt. A személyes történetek - a tapasztalatok alapján - mindig felkeltik az empátiát.
Dokumentáld az utad az újranyitásig. Egyelőre az elviteles dobozok, gumikesztyű, majd ezt felválthatja a várva-várt tányér.
Képek, ahogy átadjátok a futárnak a megrendelést. Majd a kiszállítós autó.
Írd le, hogy mi hiányzik nektek a legjobban. (Vidám csevej a teraszon, sorbanállás az asztalokért, játéksarokban nevetgélő gyerekek) Majd feltétlen kérdezd meg követőid is, hogy ők mit várnak vissza legjobban.
Liveolj! Közvetísd végig egy burger, pizza, tészta útját a megrendelésről egészen a csomagolásig. Ugyanezt megteheted a pultban is, ahogy kávét főztök, tejet habosítotok majd öntötök egy szivecskét vagy aki tud hattyút.
Sztorijaid feldobhatod sok-sok különlegességgel. Tarthatsz szavazást, használhatsz étteremhez kapcsolódó gifeket, emojikat és válaszolhatsz követőidnek az étteremmel kapcsolatban, kérdezz-felelek matrica segítségével.
TODOLIST - Mit tegyél, amikor megtudod az újranyitás pontos időpontját?
Külön posztban tájékoztasd erről az ünnepélyes napról a közönséged, ezt Facebookon rögzítheted is az oldal tetején!
A Facebook borítón is jelezd a dátumot.
Indíts el Insta sztoriban visszaszámlálást a matrica segítségével! Ezt használd többször!
A következő kulcsszavakkal számtalan gifet fogsz találni a sztoridhoz:
countdown
loading
work in progress
coming soon
open
see you
can't wait
cook
come
X nap a nyitásig poszt-sorozat.
Írd be a nyitás dátumot az Insta bio szövegébe!
Hozd nyilvánosságra a megújult étlapot, itallapot!
Képet is készíthetsz a csapatról, amiben a régóta nem használt kötényeket újra felveszik.
A megérkezett árukat is dokumentáljátok! “Ma megkaptuk hosszú idő után az első szállítmány friss zöldséget! Mi felkészültünk a nyitásra, és ti?”
Mehet egy kép a kipakolt teraszról, napernyőkkel, akár személyzettel.
Emeld ki, hogy a feloldások ellenére ti továbbra is figyeltek a biztonságra.Maszkot vesztek fel és rendszeresen fertőtlenítetek.
Terítsd újra az asztalokat! Töltsd fel a hűtőket! Ezekről nyugodtan készülhet kép, videó, live. Ahogy jól esik!
Buzdítsd követőid asztalfoglalásra!
Az első vendégek érkezésekor következhet a helyben történő felszolgálásról poszt!
Záró gondolat
Lényegében annyit tanácsolunk, hogy tarts ki és maradj aktív! Mindannyian bízunk benne, hogy hamarosan már az idei rendezvényekről, teli teraszokról láthatjuk a képeket és videókat közösségi oldalaitokon!