interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Újranyitás - közösségi média todolist vendéglátósoknak

Olvasási idő 3 perc
kezdő tipp 2021. 03. 25. csütörtök
Egyre türelmetlenebbül várja minden vendéglátós és persze vendég az éttermek, kávézók újranyitását.
Korábban már hangsúlyoztuk, hogy mennyire fontos most is aktívnak maradni a közösségi oldalakon. Hosszú, eseménytelen hónapok után előfordulhat, hogy elfogytak az ötletek, végéhez közeleg a kreativitás és kitartás.

Hoztunk néhány tippet, hogy miről posztolj!

  • Amennyiben elérhető nálad az elviteles vagy kiszállításos rendelés, fontos, hogy erről rendszeresen tájékoztasd közönséged. Minden bizonnyal vannak elkészült ételek, kávék - fotózd le ezeket és mehet is sztoriba, bejegyzésbe! Ne hagyd, hogy megfeledkezzenek rólad a követők! 
  • Milyen módon lehet tőled rendelni? Felkapottak lettek a telefonos applikációk, ha ott is elérhető vagy, reklámozd ezt is!
  • Buzdítsd arra a vendégeid, hogy készítsenek képet az elviteles termékekről. Amint séta közben iszogatnak, vagy az autóban / otthon étterem hangulatot teremtenek. Ezt egy aranyos körítéssel érdemes megosztani! (használják a hashtagedet, vagy jelöljenek meg a posztban)
  • Állj ki jeles események mellett, vagy posztolj világnapokról, ünnepekről! Jó téma például a felemás zoknis nap, gyermeknap, bolondok napja. Pincéreitek, szakácsaitok akár otthonról is elkészíthetik a képet.
  • Betekintés a kulisszák mögé. Jelen esetben lehet ez egy:
    • Új étlap készítéséről szóló poszt.
    • Apróbb felújítások, hogy nálatok most is folyik a munka.
    • Felszolgálók, ahogy maszkban főzik az elviteles kávét.
    • Szakács, ahogy az otthoni konyhájában főz a családnak, az étterem helyett. (“Alig várja, hogy nektek is újra készíthesse a finomságokat”)

  • Recepteket is posztolhatsz! Természetesen a nagymama féltve őrzött családi titkait ne add ki! :)
  • Nosztalgiázó képeket az előző évről, amiket tavaly nem osztottál meg. Ilyen lehet egy rendezvény pillanatképe, egy teli terasz. 
  • Használd Instagramon az "Emlékek" funkciót. Ennek segítségével régi bejegyzéseid oszthatod meg sztoriban. 
  • Bátran mondd el, hogy hogyan élsz túl. Tagadhatatlan, hogy az elmúlt hónapok kemények voltak a tulajdonosoknak és a személyzetnek egyaránt. A személyes történetek - a tapasztalatok alapján - mindig felkeltik az empátiát. 
  • Dokumentáld az utad az újranyitásig. Egyelőre az elviteles dobozok, gumikesztyű, majd ezt felválthatja a várva-várt tányér.
  • Képek, ahogy átadjátok a futárnak a megrendelést. Majd a kiszállítós autó. 
  • Írd le, hogy mi hiányzik nektek a legjobban. (Vidám csevej a teraszon, sorbanállás az asztalokért, játéksarokban nevetgélő gyerekek) Majd feltétlen kérdezd meg követőid is, hogy ők mit várnak vissza legjobban. 
  • Liveolj! Közvetísd végig egy burger, pizza, tészta útját a megrendelésről egészen a csomagolásig. Ugyanezt megteheted a pultban is, ahogy kávét főztök, tejet habosítotok majd öntötök egy szivecskét vagy aki tud hattyút. 

 

Sztorijaid feldobhatod sok-sok különlegességgel. Tarthatsz szavazást, használhatsz étteremhez kapcsolódó gifeket, emojikat és válaszolhatsz követőidnek az étteremmel kapcsolatban, kérdezz-felelek matrica segítségével.
 

TODOLIST - Mit tegyél, amikor megtudod az újranyitás pontos időpontját?

  • Külön posztban tájékoztasd erről az ünnepélyes napról a közönséged, ezt Facebookon rögzítheted is az oldal tetején!
  • A Facebook borítón is jelezd a dátumot.
  • Indíts el Insta sztoriban visszaszámlálást a matrica segítségével! Ezt használd többször!
  • A következő kulcsszavakkal számtalan gifet fogsz találni a sztoridhoz:
    • countdown
    • loading
    • work in progress
    • coming soon
    • open
    • see you
    • can't wait
    • cook
    • come
  • X nap a nyitásig poszt-sorozat.
  • Írd be a nyitás dátumot az Insta bio szövegébe!
  • Hozd nyilvánosságra a megújult étlapot, itallapot!
  • Képet is készíthetsz a csapatról, amiben a régóta nem használt kötényeket újra felveszik. 

via GIPHY

  • A megérkezett árukat is dokumentáljátok! “Ma megkaptuk hosszú idő után az első szállítmány friss zöldséget! Mi felkészültünk a nyitásra, és ti?” 
  • Mehet egy kép a kipakolt teraszról, napernyőkkel, akár személyzettel. 
  • Emeld ki, hogy a feloldások ellenére ti továbbra is figyeltek a biztonságra. Maszkot vesztek fel és rendszeresen fertőtlenítetek
  • Terítsd újra az asztalokat! Töltsd fel a hűtőket! Ezekről nyugodtan készülhet kép, videó, live. Ahogy jól esik!
  • Buzdítsd követőid asztalfoglalásra!
  • Az első vendégek érkezésekor  következhet a helyben történő felszolgálásról poszt!


Záró gondolat

Lényegében annyit tanácsolunk, hogy tarts ki és maradj aktív! Mindannyian bízunk benne, hogy hamarosan már az idei rendezvényekről, teli teraszokról láthatjuk a képeket és videókat közösségi oldalaitokon!

Panna írta Panna