interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Próbáld ki az új "Add yours / Saját" matricát az Instagramon

Olvasási idő 1 perc
info tipp 2021. 11. 03. szerda
A napokban megjelent hivatkozás matrica mellett újabb izgalmasnak és hasznosnak ígérkező funkcióval állt elő az Instagram.

Tűnj fel és növeld az elköteleződést!

A november elsején bejelentett újdonság, az “add yours” / “saját” matrica magasabb elköteleződést hozhat storyjaid iránt. A matrica lényege, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy másokat arra kérjenek, hogy storyjukra azonnal storyval válaszoljnak a megjelölt témában. Válaszoddal egyrészt továbbviszed a storyszálat másrészt feltűnsz a gyűjteményben is.

A gyűjteményhez nemcsak válasszal csatlakozhatsz, hanem a matrica elhelyezésével is. A képed témáját nevezd meg a matricán és máris a storyszál része leszel, valamint ezzel Te is arra ösztönzöd követőidet, hogy ők is osszanak meg a storyt a témában.

Inspirálódj!

A matrica előnye, hogy válaszadóként storydat így nemcsak követőid láthatják, hanem azok is, akik matricára kattintanak és végigpörgetik az ott megjelenő azonos témájú storykat. Ha nem szeretnél megosztani képet a storyszálban, hanem csak inspirálódnál a témában, akkor is megtekintheted a gyűjteményt.

A TikTok után..

Az Instagram matricát a TikTok Duet funkciója ihlette, amelynek lényeg, hogy az azonos témában megosztott videók egy hosszú videós láncot alkotnak. A közösség alapú, magas elköteleződést kiváltó TikTok funkció az applikáció kulcs eleme használata és megjelenése miatt is. 

Az Instagram már néhány hónappal ezelőtt elkezdte tesztelni a funkciót, így a felhasználók már találkozhattak vele. A pozitív eredményeknek köszönhetően a matrica globálisan bevezetésre került, már elérhető minden iOS-es és Androidos felhasználó számára. 

 

Sz.Fanni írta Sz.Fanni