interwordinterword web & social | Online marketing ügynökség | Veszprém

0

Marketingszótár - Mit jelent a PBN?

Olvasási idő 1 perc
info tipp 2021. 11. 05. péntek
A PBN, azaz a privát bloghálózat nem a legjobb megoldás a látogatói szám növelésére. Mutatjuk, miért!

Mindenki a böngésző első 10 találatában szeretne szerepelni, ezért azonban meg kell dolgozni - illetve ha kiszervezzük, jól meg kell fizetni! Sokan viszont - hiú reményeket dédelgetve - az olcsóbb, azonban hasztalan, sőt, veszélyes megoldásokat választják.


A SEO alapja a linképítés. Azonban nem szabad bedőlni a hangzatos “Linképítés olcsón” vagy “Ingyenes, gyors linképítés” reklámoknak, hiszen nemcsak átverés áldozatai lehetünk, de a honlapunk hitelessége is romolhat. Ez pedig egyenes út a hátrasorolásos büntetésekhez.

A private blog network, azaz a privát bloghálózat ennek a folyamatnak a melegágya. Ezeket a weboldalakat azért hozták létre, hogy a kereső rangsorolását manipulálják. Tartalmuk általában fizetett cikkeből áll, legtöbbször egy tulajdonoshoz társíthatók, és pár ezer forintos áron kínálnak “kiváló minőségű” PR cikkeket.

Hogyan ismerd fel a PBN oldalakat?

  • Hiányzik az impresszum
  • Többet linkelnek, mint ahány bejövő link látható
  • Szinte csak fizetett tartalommal találkozunk
  • Általában WordPress-ben készülnek
  • Zömében stock fotókat használnak

Fontos: Sokan a linképítés csomagok vásárlásakor csak a DA (azaz Domain Authority) számot figyelik. Általában a PBN oldalak esetében ez a szám feltűnően alacsony, azonban sokszor lejárt domaint vásárolnak meg, így egy ideig a régi honlap DA értékét láthatjuk.

Tipp: Mi a linkvásárlás helyett  a linképítést javasoljuk! Vendégblogolással, backlinkekkel és partneri kapcsolatokkal sokkal eredményesebben tudod népszerűsíteni honlapod - ráadásul a Google is jutalmaz érte! Ha a linkvásárlás mellett döntenél, mindenképpen kérd ki a domainek listáját és legyen gyanús, ha erre visszautasító választ kapsz!

Viki írta Viki